Pitääkö YLE:ssä suu pestä saippualla ?

Tänään lauantaina 3.2.2018 kuuntelen radiosta YLE Puhe -kanavan ohjelmaa, jossa Mahadura ja Özberkan käsittelevät ihmiskauppaa.  Asia on aiheellinen ja ajankohtainen.  On vain surullista, että tämänkin  ohjelman pilaa se, että nämä juontajat käyttävät puhumisensa lomassa kirosanoja.   YLE:ssä on päässyt vallalle kiroilemisen kulttuuri, sillä jatkuvasti meidän kansalaisten rahoittamassa mediassa kuulee kiroilua. 

Mielestäni valtion korvamerkityllä  yle-verolla ( 500 miljoonaa €/vuosi )  ylläpitämässä mediassa kiroileminen on asiatonta ja se loukkaa monia kuulijoita, puhumattakaan siitä minkälaisen mallin se antaa lapsille ja nuorille.

Tokihan kiroilu kuuluu ja on kuulunut jokapäiväiseen kansankieleen, jossa puhujat kuitenkin tiedostavat tilanteen ja muut keskustelijat.  Kiroilu ei kuulu kuitenkaan julkiseen mediaan, jonka viestinnässä ei voida valvoa kenelle ja minkälaisissa tilanteissa oleville kuulijoille alatyyliset ilmaisut kohdistuvat.

Olen tästä kommentoinut usein mm. nyt jo suljetuissa YLE:n radiokanavien shoutboxeissa.  Mitään vaikutusta asiassa ei ole havaittavissa.  Luin YLE:n eettiset ohjeet lävitse.  Siellä ei puhuta mitään alatyylisistä ilmaisuista.

Onko YLE:n mielestä suomenkieli niin köyhää, että toimittajat ja haastateltavat eivät kykene ilmaisemaan itseään ja viestiään muuten kuin kiroilemalla ? Sekö on suomalaista mediakulttuuria ?

Nyt minulta meni tämä Mahaduran ja Özbergan sinänsä mielenkiinoinen ohjelma ohitse, kun minun täytyi  taas kerran puuttua tähän YLE:n ohjelmissa riehuvaan kiroiluilmiöön.  YLE:ssä tunnutaan oltavan enemmän huolissaan kuuntelijoden kommenteista ( vrt. radiokanavien shoutboxien sulkeminen ) kuin oman puhekulttuurin siistimisestä.  

 

 

 

 

 

 

 

 

markkulehto
Kokoomus Oulu

Komentaja evp, kannatan aitoa yrittelijäisyyttä, vastustan keinotekoisia tukiaisautomaatteja, kansakunnan turvallisuuden peruspilarit on pidettävä pystyssä, energian tuotanto tulee perustua todellisiin, taloudellisesti kannattanviin ja toimiviin vaihtoehtoihin, Pohjois-Suomen infran kehittämisellä luodaan edellytykset koko maan kattavalle ja kannattavalle yritystoiminnalle ja pidetään koko maa-asuttuna sekä puolustettavana. Hallituksen esitykset ja eduskunnan päätökset tulee perustua tosiasioiden tuntemiseen, tunnustamiseen ja vaihtoehtojen aitoon punnitsemiseen. Kannatan yhtenäistä ja vahvaa Eurooppaa. Vapaus, ml. sananvapaus, on puolustamisen arvoista. Suomi kuluu mielestäni länsimaiseen kulttuuriyhteisöön, jossa tunnustetaan länsimaisia arvoja. Näitä arvoja olen itse valmis puolustamaan.
Joka päivä oppii aina uutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu