Tasavallan presidentti on puhunut rapakon takana

Presidentti Niinistö on pitänyt merkittävän ulko-, turvallisuus- ja puolustuspoliittisen puheen USA:ssa  Brookings-instituutissa Washington D.C.:ssä 27.9.2018.  Puhe käsitteli EU:n , USA:n ja myös Suomen ulko-, turvallisuus ja puolustuspoliittisia rooleja ja suhteita. Puheessa käsiteltiin myös Kiinan ja Venäjän vastaavia rooleja. Puhe oli melko suoraa, konkreettista ja kiertelemätöntä. Suorastaan poliittista selkokieltä. 

Saas nähdä miten mediamme ja poliittinen eliittimme noteeraa tuon puheen. Presidentin puhe kannattaa aktiivisesti politiikkaa ja erityisesti ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa seuraavien lukea.

Kokonaisuudessaan puhe löytyy TP:n kanslian sivustoilta oheisen linkin kauttta:

http://www.tpk.fi/public/default.aspx?contentid=378565&nodeid=44810&cont…

Keskustelua odotellen. 

 

markkulehto
Kokoomus Oulu

Komentaja evp, kannatan aitoa yrittelijäisyyttä, vastustan keinotekoisia tukiaisautomaatteja, kansakunnan turvallisuuden peruspilarit on pidettävä pystyssä, energian tuotanto tulee perustua todellisiin, taloudellisesti kannattanviin ja toimiviin vaihtoehtoihin, Pohjois-Suomen infran kehittämisellä luodaan edellytykset koko maan kattavalle ja kannattavalle yritystoiminnalle ja pidetään koko maa-asuttuna sekä puolustettavana. Hallituksen esitykset ja eduskunnan päätökset tulee perustua tosiasioiden tuntemiseen, tunnustamiseen ja vaihtoehtojen aitoon punnitsemiseen. Kannatan yhtenäistä ja vahvaa Eurooppaa. Vapaus, ml. sananvapaus, on puolustamisen arvoista. Suomi kuluu mielestäni länsimaiseen kulttuuriyhteisöön, jossa tunnustetaan länsimaisia arvoja. Näitä arvoja olen itse valmis puolustamaan.
Joka päivä oppii aina uutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu